PROTOCOL COVID-19

Giesen Haptotherapie maart 2021

 

Vanaf maart 2021 mogen contactberoepen weer aan de slag. Daarbij geldt de verplichting om een (niet- medisch) mondkapje te dragen. Dit betreft zowel de dienstverlener/hulpverlener als de cliënt op de momenten dat de afstand tussen beiden kleiner is dan 1,5m.

In mijn praktijk betekent dit dat we allebei een mondkapje dragen als we binnen een afstand van 1,5m met elkaar verkeren: dit zal bij een deel van de oefeningen het geval zijn. Verder nemen we zoveel mogelijk hygiëne-maatregelen in acht en houden we – buiten de oefeningen die eventueel meer nabijheid vragen – zoveel mogelijk de norm van 1,5m afstand aan. Het voornaamste uitgangspunt is echter dat we alleen afspreken als zowel jij als ik onszelf als gezond beoordelen – voor zover we dat zelf en zonder een test kunnen inschatten.

Onderstaand een overzicht van de regels en voorwaarden waaronder ik mijn werk vormgeef:

 

Acties door jou:

 • Check voorafgaand aan iedere afspraak steeds weer onderstaande lijst met 5 vragen. Wanneer je één van deze vragen met ja moet beantwoorden, maak dan geen afspraak of annuleer de afspraak. Er worden daarvoor door mij geen kosten in rekening gebracht. Wees daarbij bovendien liever te voorzichtig dan te makkelijk.

 • Meldt voorafgaand aan een afspraak met mij of je meent tot één van de risicogroepen te behoren: als je ouder bent dan 65 jaar, diabetes hebt, een longaandoening of onderliggende ziekte hebt etc. We moeten dan samen bepalen hoe de begeleiding eruit kan zien.
 • Neem altijd een schoon mondkapje mee naar onze afspraak.
 • Bel niet aan bij aankomst in het bedrijfsverzamelgebouw, maar bel mij op mijn telefoon. Ik kom je dan buiten of beneden in de hal ophalen zodat je geen deurbel en deurklinken hoeft aan te raken.
 • Bij aankomst was je je handen (in de keuken in de gang op de 2 etage). Ik zorg voor zeep, papieren handdoekjes en maak de kraan geregeld schoon. In plaats hiervan mag je ook hand-gel gebruiken bij binnenkomst in de praktijk. Ik zorg dat dit aanwezig is. Als je weer vertrekt, kun je ook gebruik maken van de hand-gel.
 • Het gebruik van de WC is in principe niet toegestaan (tenzij sprake is van hoge nood uiteraard). Ga daarom svp eventueel van te voren naar het toilet.
 • Ik schenk geen koffie, thee of water. Als je iets wilt drinken, neem dan zelf een flesje water mee.
 • De behandelbank is ontdaan van het zachte schapenwollen-matras, het onderlaken en de handdoek. Als we werken op de behandelbank, gebruik ik een papieren handdoek op de skai-bekleding, zodat de bank gemakkelijk schoon te maken is. Voor meer comfort raad ik je echter aan  een eigen (grote) handdoek (en eventueel een kussentje) mee te nemen.
 • Het is niet mogelijk de wachtruimte te gebruiken: kom daarom svp zo precies mogelijk op tijd.

 

Acties door mij:

 • Bovengenoemde lijst met vragen geldt natuurlijk ook voor mij. Dus ook ik zal de afspraak afzeggen (eventueel zelfs vlak ervoor) als ik één of meerdere van de vragen met ja moet beantwoorden.
 • Ik zorg voor regelmatige ventilatie van de praktijkruimte en maak na iedere afspraak schoon.
 • Ik was mijn handen voor en na iedere afspraak en/of gebruik hand-gel.
 • Ik gebruik een mondkapje of gezichtsscherm wanneer de oefeningen minder dan 1,5 m nabijheid vergen. Ik heb ook een mondkapje voor jou, mocht je die zelf per ongeluk zijn vergeten.