Haptonomie Rotterdam

Ontdek de verrijkende wereld van haptonomie in Rotterdam, waar haptotherapie je bewuster maakt van je gevoelsleven. In onze haptonomiepraktijk in Rotterdam combineren we gesprekken met aanraking en oefeningen om je te begeleiden. Hierbij leggen we de nadruk op het aanspreken van je gevoel en beleving, en niet slechts op denken en begrijpen.

Onze begeleiding richt zich op het stimuleren van zelfreflectie, waardoor je vaker bewust wordt van je eigen emoties en de impact ervan op je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in automatische reactiepatronen en ontdekt alternatieve manieren van reageren. Samen onderzoeken we hoe je in contact kunt blijven met je innerlijke belevingswereld en dit kunt integreren in je interacties met anderen. We kijken naar wat jou versterkt, naar je behoeften en verlangens, en hoe je kunt omgaan met uitdagende situaties.

In de haptonomiepraktijk in Rotterdam baseren we onze aanpak op de uitgangspunten van haptonomie, de wetenschap van affectiviteit. Hierbij draait het om het begrijpen van het gevoelsleven en de dynamiek in menselijke relaties, met een focus op diepgaande, emotionele verbindingen die ons wezenlijk raken.

Centraal in haptonomie staat het idee dat persoonlijke groei inherent is aan iedereen, en dat anderen een cruciale rol spelen in dit ontwikkelingsproces. Onze vermogens om relaties aan te gaan en te onderhouden worden beïnvloed door de bevestiging en het gevoel van eigenwaarde dat we hebben ervaren. In de haptonomiepraktijk in Rotterdam streven we ernaar om je vrijer door het leven te laten bewegen en een diepere levenskracht te laten ervaren.

In lijn met het gedachtegoed van Confucius, “Ik hoor en vergeet. Ik zie en onthoud. Ik doe en begrijp,” integreren we in haptonomie zowel ervaringsgericht leren als intellectuele inzichten. Dit alles met als doel persoonlijke groei en welzijn te bevorderen, waarbij de unieke context van Rotterdam een inspirerende omgeving biedt voor jouw ontdekkingstocht binnen haptonomie.

Wil je een afspraak maken?

0 + 2 = ?

Je kunt ook bellen of mailen!

Ik ben bereikbaar op
telefoonnummer 06 – 178 56 837
email  info@giesen-haptotherapie.nl.

Ellen van der Giesen
Haptotherapeut
Puntegaalstraat 273, Rotterdam